Outplacement tweepuntnul
OUTPLACEMENT

Een helpende hand na een ontslag

Wij zien outplacement als een lichtpuntje na een ontslag. Het is een kans om prioriteiten te stellen voor jezelf en je loopbaan een nieuwe wending te geven. Als werkgever ben je in bepaalde gevallen verplicht om outplacement aan te bieden, de eindbeslissing ligt bij de werknemer in kwestie. Gaat die in op het aanbod, dan helpen wij graag op verschillende vlakken richting een nieuwe job. Meer leren over zichzelf, een goede cv opstellen of sollicitatietraining, wij doen het op de Twee punt Nul manier!

Persoonlijke aanpak voor werknemers

Ontslagen worden kan heftig zijn. Misschien zag je wel helemaal niets aankomen? Samen drukken we even de pauzeknop in en kijken we wat jij écht belangrijk vindt. Wat zijn je sterktes? Welk soort werk spreekt je aan? Waar liggen je prioriteiten op persoonlijk vlak? Wij zijn jouw vertrouwenspersoon, we nemen samen stappen en motiveren je in je zoektocht naar een nieuwe job. Een job die exact biedt wat jij nodig hebt!
Loopbaanbegeleiding
Jeroen de Bart

Professionele partner voor bedrijven

Medewerkers laten gaan is altijd een moeilijke stap. Gelukkig kan je hen via outplacement helpen om een nieuwe weg in te slaan. Wij fungeren als vangnet en begeleiden hen heel persoonlijk doorheen het outplacementtraject. Menselijk én doelgericht! Verplicht om als bedrijf outplacement aan te bieden? We adviseren je transparant over een vlot verloop van elk traject.

Outplacement in detail: wie, wat wanneer?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.